Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki paprykowe na grila

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 2 plastry
czosnek 1 ząbek
ketchup 1 łyżeczka
oliwa 3-4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 płaskie łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Steki paprykowe na grila

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać i drobno posiekać. Mięso opłukać i osuszyć. Olej wymieszać z czosnkiem, ketchupem, paprykami, ziołami i solą i natrzeć mięso, odstawić na conajmniej 30 minut do lodówki.
Krok 1 - Steki paprykowe na grila foto
2
Grilla rozgrzać na 225 stopni i smażyć mięso z obu stron ok. 15 minut, a może dłużej.
Krok 2 - Steki paprykowe na grila foto
3
Mięso powinno byc rumiane i chrupiące, a w środku miękkie.
Krok 3 - Steki paprykowe na grila foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 16.11.2012 07:12
smaczne
Justyna/Dzastus 23.08.2012 11:43
dzieki
mirosława4 12.08.2012 21:28
pyszne mięsko
Puszcza 09.08.2012 17:21
to cos dla mnie, na grila jak znalazł
Izabela/bella81 21.07.2012 09:48
świetne
Wacław 15.07.2012 12:19
pycha,juz ślinka leci !
Justyna/Dzastus 14.07.2012 10:29
dzisiaj znowu je robie :)
Seba 14.07.2012 08:09
mniam
wiola333 11.07.2012 15:19
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak