Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w sosie slodko kwaśnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 strąka
cukinia 1 mała
ocet do smaku
cukier do smaku
olej 2 łyżki
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w sosie slodko kwaśnym

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować do miękkości, a następnie ostudzić.
Warzywa obrać i umyć, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić je według uznania. Na patelni rozgrzać olej, dać marchew i cebulę, smażyć kilka minut, następnie dodać paprykę i cukinię oraz pomidory. Warzywa podlać troszkę wodą, dodać przyprawy i dusić na średnim ogniu.
Krok 1 - Ryż w sosie slodko kwaśnym foto
2
Gdy warzywa będą miękkie, sos doprawić do smaku, wyjąć listki oraz ziarna,a dodać ryż.
Krok 2 - Ryż w sosie slodko kwaśnym foto
3
Wszystko wymieszać razem z ryżem i jesli trzeba to doprawic do smaku.
Krok 3 - Ryż w sosie slodko kwaśnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 03.09.2012 09:36
pycha
Seba 01.08.2012 09:12
ale pyszności
Dorian 31.07.2012 19:06
pycha
mirosława4 15.07.2012 18:13
proste i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak