Morele z malinową wkładką w syropie

Morele z malinową wkładką w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    1/2 kg
  • cukier

    250 g
  • maliny

  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć i osuszyć.Morele przekroić na pół,wyjąć pestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę.
Ułożyć ściśle w słoiku.
Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki).
Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając.
Zalej owoce w słoikach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewa78

12.07.2012 09:30
piękne

kochanyptysiu

11.07.2012 08:28
20 minut w 90 stopniach.

Ewa104

10.07.2012 14:32
Też chciałabym wiedzieć co z pasteryzacją.Owoce są surowe,więc na pewno trzeba je pasteryzować.Tylko ile?

Piotr-21

10.07.2012 11:19
super

ben-ka

10.07.2012 10:43
Efekt śliczny :) nie pasteryzujesz tego kompotu?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat