Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
grzyby suszone 1 opakowanie
mięso od szynki 1 kg
kiełbasa 3 laski
cebula 4 sztuki
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
kminek
koncentrat pomidorowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

Mięso myjemy zalewamy wodą gotujemy do miękkości. Gdy zmięknie wyciągamy i kroimy w mniejsze kawałki , podsmażamy na patelni i wrzucamy do wywaru . Kapustę szatkujemy zalewamy woda dodajemy ziele angielski , liść laurowy i gotujemy na małym ogniu . Grzyby suszone zamaczamy , i dodajemy do bigosu nie odlewamy wody . Kapustę przekładamy do mięsa . Mieszamy . Cebulkę siekamy , kiełbasę kroimy podsmażamy na oliwie i dodajemy do bigosu . Dodajemy przecierek do smaku . Doprawiamy przyprawą do bigosu oraz majerankiem . Gotujemy na wolnym ogniu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.12.2013 08:43
pycha bigosik
Łukasz15 25.08.2013 11:03
smaczny jest taki bigosik
Bernadeta1 23.03.2013 00:40
dawno nie robilam i nabrałam smaku
Motorek 06.10.2012 09:19
pycha
RenataZ-et 07.08.2012 08:26
bardzo lubię taki bigos
Wafelek2601 11.07.2012 10:37
Pycha
Piotr-21 10.07.2012 11:20
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak