Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
majeranek
papryka zielona 2 szt
cebula 2 szt
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchewka 3 szt
pasta pomidorowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie gołąbki

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min . Liście odrywamy i układamy na desce ,żeby przestygły . Ryz gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone cebule. dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i starte na tarce małe oczka marchewki . doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem i majerankiem . dodajemy pastę pomidorowa .Mieszamy . Dodajemy ugotowany ryż i mieszamy . Farsz zostawiamy do przestudzenia. Taki farsz wkładamy na liście kapusty zawijamy . Gotowe gołąbki układamy ciasno w brytwance i zalewamy bulionem gotujemy na małym ogniu ok 10 min . Podajemy z szczypiorkiem i ketchupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 07.10.2012 12:06
Super gołąbki! takich jeszcze nie robiłam :) Pyszne!
ewelinapac 02.10.2012 20:15
super
Katarzyna45 29.08.2012 20:41
pomysłowe
magdalea 11.07.2012 21:57
apetyczne
SYLKA 10.07.2012 22:34
super
mufinka79 10.07.2012 12:15
pyszne
ewka1978 10.07.2012 09:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak