marmolada z porzeczki i mięty

marmolada z porzeczki i mięty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała porzeczka

    1 kg
  • mięta

    1 duża garść
  • cukier

    35 dag
  • żelfix

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczkę z miętą zasypujemy 15 dag cukru i odstawiamy, aby puściła sok. Następnie ją gotujemy, aż całkowicie się rozpadnie. Przecieramy przez drobne sito i znowu gotujemy, aby trochę odparowało. Do musu dodajemy żelfix, zagotowujemy i dodajemy resztę cukru. Po zagotowaniu mieszamy do zaniknięcia ewentualnej piany. Wlewamy do słoiczków i gotowe. Zimą cieszymy się smakiem lata :D

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

27.08.2012 23:19
połączenie rewelacyjne jak dla mnie...

Renata22

22.07.2012 21:42
ciekawe połączenie, w konfiturach takiego jeszcze nie próbowałam ;)

Ewa104

10.07.2012 14:34
Lubię białe porzeczki.Są słodsze od czerwonych.

Rafał10

09.07.2012 22:55
ale bym zjadła

aspire5742

09.07.2012 22:13
może być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat