Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada z porzeczki i mięty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała porzeczka 1 kg
mięta 1 duża garść
cukier 35 dag
żelfix 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada z porzeczki i mięty

Porzeczkę z miętą zasypujemy 15 dag cukru i odstawiamy, aby puściła sok. Następnie ją gotujemy, aż całkowicie się rozpadnie. Przecieramy przez drobne sito i znowu gotujemy, aby trochę odparowało. Do musu dodajemy żelfix, zagotowujemy i dodajemy resztę cukru. Po zagotowaniu mieszamy do zaniknięcia ewentualnej piany. Wlewamy do słoiczków i gotowe. Zimą cieszymy się smakiem lata :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.08.2012 23:19
połączenie rewelacyjne jak dla mnie...
Renata22 22.07.2012 21:42
ciekawe połączenie, w konfiturach takiego jeszcze nie próbowałam ;)
Ewa104 10.07.2012 14:34
Lubię białe porzeczki.Są słodsze od czerwonych.
Rafał10 09.07.2012 22:55
ale bym zjadła
aspire5742 09.07.2012 22:13
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak