Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane czosnkowe boczniaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 200 gram
jajko 2 duże sztuki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania
Pieprz cytrynowy mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane czosnkowe boczniaki

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie rozbełtać. Dodać do nich wyciśnięty czosnek i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
2
Boczniaki obtaczać w mące i zamaczać w jajkach z czosnkiem.
Krok 2 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
3
Następnie boczniaki obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
4
Kłaść je na rozgrzany olej. Grzyby oprószyć solą czosnkową i pieprzem cytrynowym.
Krok 4 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
5
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 10.07.2012 20:35
super
Weronika_eM 09.07.2012 21:54
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak