Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki cukiniowo-ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
ziemniaki 4 szrtuki
jaja 3 sztuki
cebula 2 sztuki
mąka 1 szklanka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki cukiniowo-ziemniaczane

Kroki postępowania

1
cukinię płuczemy, i ścieramy na tarce, najlepiej rmłoda cukinia, wtedy nadaje się cała, ewentualnie dużą ( ja taką dysponowałąm) wydrążamy . Ja scieram ze skóką, łądniej wtedy placuszki wyglądają. ścieramy na tarce na oczkach do zupy jak się sciera np. ogórki czy marchew.
Krok 1 - placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
2
ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce, ja starłam na tej najmniejszej. Cebulę kroimy w cieniutką kosteczkę.
Krok 2 - placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
3
cukinię mocno odciskamy z soku, podobnie ziemniakii i dopiero wtedy łączymy. dodajemy cebulę jajka, mieszamy, następnie mąkę. Przyprawy na końcu.
Krok 3 - placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
4
Plack ismażymy na rozgrzanej patelni na średnim ogniu z jednej i drugiej strony.
Krok 4 - placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 19.08.2012 22:09
Są smaczne ,moja teściowa takie robi. Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak