Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z warstwami jagód

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 op
mleko 500 ml
cukier trzcinowy 1 łyżka
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z warstwami jagód

Kroki postępowania

1
Mleko przelewamy do garnka i gotujemy. Do ugotowanego wsypujemy budyń i mieszamy ok 1 minuty. Budyń zostawiamy do lekkiego przestudzenia.
Krok 1 - Budyń z warstwami jagód foto
2
W tym czasie oczyszczamy jagody i mieszamy je z cukrem trzcinowym. Kilka jagód zostawiamy na wierzch do dekoracji.
Krok 2 - Budyń z warstwami jagód foto
3
Przekładmy po łyżce jagód do pucharków, na to nakładamy warstwe budyniu, ponownie jagody i budyń. Na wierzchu układamy po kilka jagód.
Krok 3 - Budyń z warstwami jagód foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 26.08.2012 10:42
Budyń z owocami jest pyszny
Renataj 26.08.2012 09:45
Fajny pomysł - tradycyjnie podany budyń już mi się znudził.
Mysiunia 10.07.2012 21:07
pięknie podany deser! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak