Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1,5 kg
margaryna Zwykła 1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 - 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Kroki postępowania

1
Z fasolki odcinamy ogonki po obu stronach płukamy i gotujemy w wodzie. Kiedy fasolka zaczyna się gotować solimy.
Krok 1 - Fasolka szparagowa foto
2
Przygotowujemy maczkę. rozpuszczamy na małym ogniu kostkę margaryny i dodajemy bułkę tartą. Rozpuszczamy cały czas mieszając.
Krok 2 - Fasolka szparagowa foto
3
Gotową maczką polewamy ugotowaną i wyłożoną na talerz fasolkę.
Smacznego !
Krok 3 - Fasolka szparagowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.11.2012 00:43
w sezonie robię często bo bardzo lubię
Ewelina47 03.08.2012 21:41
lubię faslkę z bułką
kasiek 28.07.2012 21:41
bardzo lubię ale jak jest świeża fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak