Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie danie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
biała fasola 15 dag
cebula 2 sztuki
pomidory 1/2 kg
olej 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
zielona papryka 2 sztuki
przprawa chilli 2 łyżeczki
bulion 200 ml
pasta z ostrej papryki 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
fasola czerwona 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie danie

Na rozgrzanym, najlepiej w szybkowarze, oleju zarumieniamy pokrojone w kostkę mięso. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz w cienkie plasterki-paprykę, podduszamy, po czym dokładamy obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory, rozgnieciony czosnek, pieprz, kminek, chilli oraz uprzednio namoczoną fasolę (bez wody). Zalewamy bulionem i gotujemy w szybkowarze pod ciśnieniem przez 10 minut. Gdy potrawa jest gotowa solimy i doprawiamy do smaku pastą z ostrej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak