Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
pieczarek 5 sztuk
cebule 2 sztuki
natka pietruszki
masła 3 łyżki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa jajecznica

Przygotować miseczkę.Jajka wybić do miseczki i przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zasmażyć cały czas mieszając. Kiedy cebula lekko się zeszkli, dodać pokrojone i oczyszczone pieczarki i smażyć na dużym ogniu często mieszając aż odparuje z nich sok, przyprawić do smaku i dodać masło. Gdy masło się rozpuści, do patelni dodać jajka i całość wymieszać. Usmażyć. Na wierzch posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak