Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony z plastrami podgardla podany z galaretką z czerwonej porzeczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
podgardle 250 g
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
galaretka porzeczkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony z plastrami podgardla podany z galaretką z czerwonej porzeczki

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy , delikatnie nacinamy skórę.Drobno pokrojony czosnek wcieramy wraz z majerankiem , pieprzem i sola w mięso.
Krok 1 - schab pieczony z plastrami podgardla podany z galaretką z czerwonej porzeczki foto
2
Podgardle lub boczek kroimy w cienkie plastry i układamy na mięsie. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Krok 2 - schab pieczony z plastrami podgardla podany z galaretką z czerwonej porzeczki foto
3
Następnego dnia, pieczemy schab w naczyniu żaroodpornym (najlepiej jest wyciągnąć wcześniej mięso przed pieczeniem aby nie było zimne , tylko w temperaturze pokojowej. Piekarnik termoobieg 220 stopni , około 1 h.
Krok 3 - schab pieczony z plastrami podgardla podany z galaretką z czerwonej porzeczki foto
4
Schab kroimy na plastry polewamy wytopionym sosem i podajemy z domową galaretką z czerwonej porzeczki i dowolną surówką (ja polecam surówkę z ogórka kiszonego i jabłka na ostro)
Smacznego
Krok 4 - schab pieczony z plastrami podgardla podany z galaretką z czerwonej porzeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 09.07.2012 17:31
bardzo ładnie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak