Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1,5 litra
serek waniliowy 3 opakowania
biszkopty okrągłe 1 paczka
rum
cukier puder 2 łyżki
galaretka agrestowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Następnie odłożyć ją do ostudzenia. Biszkopty maczać w rumie. Układać na dnie tortownicy. Śmietanę ubić w wysokim naczyniu. Dodać cukier puder. Dalej ubijać. Gdy będzie już ubita dodać serki waniliowe i wymieszać dokładnie. Przelać na biszkopty. Dać do lodówki na ok. 1,5 godziny. Gdy galaretka będzie pomału już w końcowej fazie tężenia wylać na sernik i włożyć do lodówki jeszcze na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 11.08.2012 22:28
Proste i smaczne i to ja lubię
1j1o1l1a1 09.07.2012 22:03
okazały :)
Agnieszka91 09.07.2012 15:35
uwielbiam taki
MagdaeM 09.07.2012 14:10
ładnie wygląda
Kekerboom 09.07.2012 13:26
pycha
wulkanxd 09.07.2012 13:11
i smaczne
wulkanxd 09.07.2012 13:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak