Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mąka pszenna typ 550 (luksusow 400 g
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Farsz:
ogórki kiszone 200 g
Mąka pszenna typ luksusowa) 400 g
jajko 1 sztuka
cebula 200 g
masło klarowne 20 g
musztarda 40 g
sól 1 łyżeczka
woda 100 (ciepła)
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
tymianek wg (posiekany)
kaszanka 400 z podrobami

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:


1. Farsz: cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
2. Ciasto: z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieć elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki. Na każdym połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką podawaj z kiszonymi ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.08.2015 21:41
ale pomysł
Klausia 08.08.2015 21:40
no to nieźle:D
Kejti 10.03.2014 01:25
Niezły pomysł,chętnie skosztuję :-)
mala2021 12.10.2012 06:54
bardzo smaczne
tala8509 13.09.2012 20:19
ja wole tradycyjne ruskie,takie wynalazki do mnie nieprzemawiaja
halina17 09.07.2012 12:20
pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak