Zupa pomidorowa bez konserwantów

Zupa pomidorowa bez konserwantów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    3 sztuki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna, pieprz

    do smaku
  • ryż

    20 dkg
  • śmietana

    100 ml
  • porcja rosołowa

    ze skrzydełkami sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową wypłukać i wstawić na gaz z 3 litrami wody. Wyjąć szumowiny, wrzucić kostki rosołowe. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować w blenderze. Kiedy porcja będzie już obgotowana wrzucamy ryż. Kiedy ryż będzie miękki dodać pomidory. Kiedy wszystko się zagotuje doprawić kucharkiem i pieprzem. Zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

03.01.2014 15:00
Trzy pomidory na 3 litry wywaru? Nie bardzo jestem przekonana, że wyjdzie z tego pomidorowa ;) Ja bym wzięła ok.2kg pomidorów... Poza tym kostki rosołowe ...bez konserwantów?

IKrakowianka

27.08.2011 08:45
pyszna i zdrowa

lucyna15

24.07.2010 11:49
mniamaaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat