Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi meczowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 gram
boczek 10 plastrów
majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi meczowe

Szparagi należy oczyścić i ugotować- najlepiej na parze lub w odpowiednim garnku na parze do pożądanej miękkości
( ok. 3-5minut). Plastry boczku- pokroić na cząstki i uprażyć do chrupkości na patelni. Czosnek rozdrobnić połączyć z majonezem i jogurtem(doprawić). Szparagi układamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem. Obsypujemy w płatkach boczku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 04.09.2012 17:15
Uwielbiam szparagi.
Chojłówna 02.09.2012 11:39
bajecznie wygląda:)
Anna138 06.08.2012 11:03
ciekawy przepis , super wygląda
fijolek91 26.07.2012 16:47
super
Dorian 25.07.2012 20:47
smaczne
Dorota37 24.07.2012 19:22
ładnie wyglada
smerfetka79 22.07.2012 19:37
dziękuję szybka smaczna przekąska.
kate.500 21.07.2012 21:38
super
adelajda 14.07.2012 16:38
uwielbiam szparagi !!!!
stokrotka 09.07.2012 16:23
fajne
Rafał10 09.07.2012 11:08
świetnie podane !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak