Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki i grillowanego bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól
fasolka szparagowa 1 garść
Kucharek przyprawa do potraw
olej rzepakowy
oliwki czarne 3 łyżki
koperek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki i grillowanego bakłażana

Fasolkę szparagową obieramy ,myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy . Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plastry solimy z dwóch stron i odstawiamy . Po 10 min .Myjemy plastry bakłażana suszymy i grillujemy z dwóch stron . Studzimy . do miski dajemy fasolkę bakłażana i oliwki czarne. Mieszamy . Doprawiamy solą ,pieprzem i kropimy olejem. Podajemy z koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 04.08.2012 13:39
pycha
iwa643 09.07.2012 07:10
polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak