Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w ziołach prowansalskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki kurczaka 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyż
oliwa 3 łyż
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w ziołach prowansalskich

Mięso czyścimy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kurczaka diezlimy na części i nacieramy oliwą. Odstawiamy na ok 30 min. Następnie dokładnie nacieramy przyprawami i wkładamy mięso do rękawa foliowego. Rękaw szczelnie zamykamy i pieczemy w 190 stopniach ok 1 godz. Pod koniec pieczenia można zrobić nacięcie w rękawie aby skórka lekko się podpiekła.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.12.2013 22:15
Ostatnio często dodaję zioła prowansalskie czy do kurczaka czy do mielonego.
Pusia 05.06.2013 11:09
super, pychota
Kate131 13.03.2013 16:50
smaczny i aromatyczny
Łukasz15 16.12.2012 13:12
Pyszne mięsko
Adam/ZUB3R 09.12.2012 11:54
uwielbiam pieczonego kurczaka
IwonaKa 25.11.2012 17:39
lubie zapach ziół prowansalskich,kurczak z pewnością pyszny
Motorek 11.08.2012 10:16
Pycha
ankaryba 24.07.2012 12:46
smaczny :-)
anemon 17.07.2012 07:42
Lubię aromatycznie doprawionego kurczaka.
Wacław 15.07.2012 11:32
pyszny obiadek !
fictor123 10.07.2012 09:31
super
Rafał10 09.07.2012 11:13
idealne na obiadek :)
msmariusz 08.07.2012 23:31
dobre
Michaś 08.07.2012 22:25
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak