Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkóweczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dag
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1,5 łyzeczki
pieprz
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkóweczka

Mięso kroimy w ładne steczki. do miseczki wlewamy niewielką ilość oleju, dodajemy słodką papryczkę (można też dodać nieco ostrej), sól, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe - wszystko dokładnie mieszamy. Mięso nacieramy tak przygotowanymi składnikami i zamykamy w plastikowym pojemniku, wkładamy na minimum 6 godzin do lodówki. Po wyjęciu grillujemy na wolnym ogniu, do czasu aż mięso będzie miękkie i rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 07.08.2012 09:11
chyba każdy ją lubi
bgs1984 01.08.2012 11:47
mniam
marzenciak1985 01.08.2012 11:45
mniam
ttrytka 08.07.2012 23:54
często robię
staropolanka5 08.07.2012 23:48
dobre
foczka-ks 08.07.2012 23:41
mniam
Sylwia29 08.07.2012 20:56
Pycha !;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak