Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
olej 1 łyżeka
masło roślinne 1 łyżka
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
marchewka 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pieczarkami

Rybę pokroić w paski o szerokości około 2-3 cm, przedtem obtoczyć ją w przyprawie do ryb, posolić i posypać peiperzem, a nastepnie usmażyć na maśle. Smażyć aż się zarumieni a nastepnie odstwaić w chlodne miejsce. Cebule pokroić. Na rogrzany olej wrzucić pokrojone pieczarki i poddusić. Po ostygnięciu ryby i pieczarek ułożyć rybę na płaskim talerzu i pokryć zimnymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.07.2012 22:40
super
wulkanxd 08.07.2012 18:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak