SMAŻONY BÓB Z CZERWONĄ PASTĄ CURRY

SMAŻONY BÓB Z CZERWONĄ PASTĄ CURRY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej roślinny

    1 łyżka
  • czosnek pokrojony w plasterki

    3 łyzki
  • papryczki chili tajskie

    2 małe sztuki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • woda

    2 łyżki
  • bób

    900 g
  • sos rybny

    1 łyżka
  • cebula

    3 łyżki
  • pasta curry

    2 czerwona
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bób należy obrać i wrzucić na 2 minuty do garnka z osoloną wrzącą wodą. Odcedzić , opłukać zimną wodą i ponownie odcedzić. Kiedy bób przestygnie, zdjąć skórkę. Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę , czosnek, chili i doprawić pieprzem, smażyć minutę , mieszając. Dodać bób, cukier,czerwoną pastę curry, sos rybny oraz wodę i smażyć jeszcze 2 minuty,mieszając. Podawać od razu.

Maślany soczysty bób to ulubiony przysmak mieszkańców Azji.Smażony bób może być smakowitym dodatkiem do potrawy lub wegetariańskim daniem głównym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

13.09.2015 21:58
Wygląda nawet nieźle

Pani Domu

20.06.2013 09:19
musze wypróbować

cooleczka

18.03.2013 12:16
przyznam, że u mnie jadało się jedynie bób gotowany w wodzie z solą; ten brzmi fajnie

Goya

12.02.2013 18:11
pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Łukasz15

26.01.2013 19:53
Super

Dorian

13.01.2013 20:18
pycha

dorotka0000025

17.12.2012 15:38
ciekawe

PIOTR11

29.11.2012 10:03
ciekawie zrobiony

smakoszek

26.11.2012 18:57
pysznie wygląda

mariola7

29.09.2012 00:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat