Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na rosołku z cielęciny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 100 ml
ryż 2 saszetki
natka pietruszki 1/2 pęczka
cielęcina 1 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na rosołku z cielęciny

Mięso umyć, zalać 1,3 litra wody. Obrać marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę, opłukać dodać do mięsa. Gotujemy na malutkim ogniu do miękkości mięsa. Natkę pietruszki posiekać. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Miękkie mięso wyjąć z rosołku. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Rozprowadzić śmietanę w zupie. Zupę podajemy z ryżem. Posypać natką pietruszki. Mięso można wykorzystać do potrawki lub dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 06.05.2013 16:40
Smaczna zupa.
Dariusz8 05.12.2012 20:37
pyszna zupa
Justyna Jussstiii 10.07.2012 21:02
super
ziutula
ziutula 08.07.2012 17:15
delikatny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak