Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LASAGNE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 1 szt
pieczarki 1 kg
makaron lasagne 2 opakowania
sól do smaku
pieprz do smaku
sos beszamelowy
mleko 1,5 szkl
masło 1 łyżka
mąka 3 łyzki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
ser żółty 700 dag

Przepis i sposób przygotowania na: LASAGNE

Mięso smażymy z pieczarkami i cebulką. Przyprawiamy i na koniec dodajemy przecier pomidorowy mieszamy. Makaron gotujemy i układamy pojedynczo żeby się nie posklejał. Robimy sos beszamel: masło rozpuszczamy dodajemy mąkę i mieszamy na koniec po trosze mleka i wszystko mieszamy aż powstanie jednolity sos. Brytfankę lub naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy warstwami makaron, sos beszamel, mięso z pieczarkami, i posypujemy serem. Przekładanie robimy do skończenia składników. Na koniec wkładamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Można polać ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak