Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
oranżada 1 szklanka
olej 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 5 sztuk
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna zebra

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 07.08.2012 07:28
superr, aż slinka cieknie
Pietruszka 15.07.2012 10:57
ładnie wygląda
Dorota59 10.07.2012 22:05
super do kawy
Hanna5 10.07.2012 16:40
supcio
GOSIA18 08.07.2012 17:46
pyszności
1j1o1l1a1 08.07.2012 16:45
apetyczna :)
Monika78 08.07.2012 15:17
jaka idealna, pieknie wyszla -moje smaki dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak