Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 3 sztuki
pieprz 3 łyżeczki
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 4 sztuki
marchewka mrożona w woreczku 250 gram
groszek konserwowy 2 puszki
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
czosnek 2 główki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Gotujemy golonki i nóżki wieprzowe do miękkości najlepiej aż będzie mięso samo odchodzić od kości, wraz z kostkami rosołowymi. Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je-studzimy. Obieramy krojąc wszystko w kostkę. Wrzucamy mięso pokrojone do garnka.Kości które zostały obgotowujemy w osobnej wodzie ( na dodatkowy wywar). Marchewkę gotujemy osobno, w lekko osolonej wodzie gdy będzie miękka, dodajemy do garnka z galaretą. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i wrzucamy. Czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy. Dodajemy groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami wg uznania kulinarnego. Gotujemy 5-10 minut. Przelewamy do miseczek. Zostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 08.07.2012 13:08
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak