Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z mozzarellą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
boczek wędzony 25 dag
mozzarella starta 25 dag
makaron spaghetti 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z mozzarellą i boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni aż zrobią się skwarki. Dodajemy zamrożony szpinak i przysmażamy aż się rozmrozi. Dokładamy śmietanę kremówkę i trzy zmiażdżone ząbki czosnku, gotujemy przez 10 minut ciągle mieszając. Na koniec dokładamy startą mozzarellę i gotujemy jeszcze przez 5-10 minut. Gdy ser całkowicie się rozpuści - danie jest gotowe. Pamiętajcie, że ser i boczek nadają słonego smaku więc zanim cokolwiek będziecie chcieli solić - spróbujcie, bo może wcale nie jest to potrzebne:) Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak