Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ryżowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
szczypiorek posiekany 1 łyżka
szynka 100 g
parmezan starty 70 g
sól
pieprz
boczek 150 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ryżowe

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Następnie wymieszać z parmezanem, szynka pokrojona w kosteczkę, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami.
Krok 1 - Roladki ryżowe foto
2
Na plasterkach boczku ułożyć dużą łyżkę ryżu i zawinąć.
Krok 2 - Roladki ryżowe foto
3
Obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron.
Krok 3 - Roladki ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 09.02.2014 13:32
swietny pomysl, do wyprobowania
mirosława4 16.12.2013 17:05
extra pomysł !
ben-ka 01.11.2013 19:36
świetne te roladki.
Ewelina38 19.09.2013 22:11
zaproponowałaś rewelacyjną kolacyjkę :)
Grazyna0211 06.09.2013 15:18
świetny pomysł
m1monika 30.07.2013 12:41
fajniutkie :-)
Katarzyna59 26.06.2013 12:29
świetny pomysł
Justa32 16.06.2013 10:02
świetne te roladki
Łukasz15 02.06.2013 15:56
Uwielbiam wszystko z dodatkiem boczku
Angelika10 24.05.2013 08:09
smaczne roladki
caralajna 08.04.2013 07:46
fajny pomysł
miki47 16.03.2013 10:28
bardzo pyszny przepis
Alex_M 12.02.2013 09:19
swietny pomysl!
ewka1978 01.02.2013 08:42
pychota
Grażyna13 18.11.2012 19:00
Pyszny pomysł :)
berys18 24.09.2012 14:08
super pomysł
Wafelek2601 19.09.2012 08:26
Pyszne
KasiaK90 16.09.2012 10:46
fajne roladki;)
kasiek 08.09.2012 21:17
ja poproszę bez boczku :)
kasienka23 25.08.2012 17:56
pyszne
Seba 12.08.2012 13:12
świetnie
ewaa 10.08.2012 22:03
świetne
olkaaa 16.07.2012 07:48
zapowiada się smakowicie
Sroczka 08.07.2012 20:46
Z chęcią posmakowałabym taką roladkę.
Beatris 08.07.2012 20:31
Taka kolacja to marzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak