Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyż
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 1 szkl
mąka pszenna 3 łyż
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kostka rosołowa 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy mięso, a następnie formujemy zgrabne pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. Zalewamy wszystko 1 szkl bulionu sporządzonego z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem. Następnie dodajemy pulpety i liście laurowe. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do pieczarek. Wszystko przyprawiamy i gotujemy aż sos zgęstnieje.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.12.2012 19:10
pysznie
Adam/ZUB3R 09.12.2012 11:57
smaczne
Łukasz15 26.11.2012 15:45
Przepyszne
gosia1988 28.10.2012 11:51
super
fictor123 06.08.2012 15:31
piekne
Justyna/Dzastus 17.07.2012 12:40
smaczne połaczenie.
kate.500 10.07.2012 11:42
pyszniutkie
Aneta41 08.07.2012 19:05
fajny obiadek
Katarzyna87 08.07.2012 12:28
mniam
motylwe 08.07.2012 12:17
smaczne,lubię takie
ronald88 08.07.2012 12:13
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak