Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

extravaganza

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
masa makowa 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
ajerkoniak 0,5 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
wiśnie bez pestek 200 gram
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
twaróg 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: extravaganza

Masę makową rozprowadzić równo na blasze. Ciasto francuskie ułożyć na wierzchu i piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, a po przestudzeniu odwrócić aby masa makowa była u góry. Ser twarogowy zmiksować ze śmietanką (słodką), ajerkoniakiem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i dodać do masy serowej, a następnie rozprowadzić na masie makowej. Wiśnie ułożyć na górze. Galaretkę wiśniową przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć połową pokryć wiśnie, a drugą połowę po całkowitym zastygnięciu pokroić w kostkę i posypać całość. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 11.11.2013 12:46
rewelacyjne ciacho!
olkaaa 24.10.2013 10:01
świetny przepis
gosia1988 19.08.2013 09:22
rewelacyjnie wygląda i pewnie super smakuje
Klausia 27.04.2013 16:01
ale mega ciacho :) wygląda pysznie :)
Katarzyna59 03.04.2013 14:15
rewelacja, super
Granita 16.03.2013 00:40
wygląda jakby była dziełem cudotwórczyni-uczta dla zmysłów
mirosława4 06.03.2013 15:45
ale bym zjadła tego pysznego ciasta :)
meg1984 22.02.2013 21:19
świetna!
Koper 19.02.2013 23:42
Niesamowicie apetyczne :)
Pietruszka 19.02.2013 14:45
Wygląda wspaniale, zresztą jak wszystkie dania, które są Twoim dziełem.
Mati13 11.02.2013 14:01
To ciasto prezentuje sie wspaniale, ale by mi smakowało!
Mysiunia 26.01.2013 14:10
istne cudo! bardzo mi się podoba ten przepis :)
Wafelek2601 11.01.2013 09:31
Super
czekoladka_m 28.10.2012 20:00
Wygląda obłędnie;)oj zjadłoby się;)
anemon 10.10.2012 08:21
Dużo smaków i aromatów i efekt końcowy wspamiały.
RenataZ-et 01.10.2012 17:11
Wygląda znakomicie
Iiiiii 29.09.2012 11:32
pycha
Monika-twin 27.09.2012 13:38
pycha
Ada-Gaba 23.09.2012 07:50
bajeczne ciacho
Faustyna 03.09.2012 17:12
Kusi swoim apetycznym wyglądem... smakiem zapewne też:)
Katarzyna59 30.08.2012 18:46
super
Iwusia 23.07.2012 20:26
wygląda bardzo smacznie
Aleksandraa 23.07.2012 20:19
bardzo apetycznie wygląda
eli82 19.07.2012 18:10
rewelacja!!!!!
rjustysia 14.07.2012 11:36
Z takim ciastem jeszcze się nie spotkałam! Ale wygląda rewelacyjnie, muszę je zrobić!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak