Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • po 0,25 kg fasolki szparagowej zielonej i żółtej

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    3 łyż.
  • bułka tarta

    3 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie fasole umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale żeby nie była za bardzo rozgotowana. Odcedzić na sitko i odstawić na około 10 minut żeby nieco ostygła. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić fasolki. Doprawić solą, pieprzem i posypać bułką tartą. Podsmażyć kilka minut, delikatnie mieszając co jakiś czas, do momentu aż bułka nieco się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

18.03.2011 12:46
nie dawałam oliwy, spróbuję

gusia1000

18.12.2010 00:17
lubię i polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat