Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane muszle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 1 opakowanie
mięso mielone 20 dkg
pieczarki 20 dag
cebula 2 sztuki
masło 4 łyżki
parmezan 1 paczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane muszle

Makaron wrzucić do wrzącej wody i krótko obgotować we wrzątku, wyjąć,odcedzić i ułożyć na talerzu.Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Na roztopionym maśle obsmażyć pieczarki, a następnie dodać cebulę. Wymieszać. Dodać przyprawione mięso mielone i smażyć chwilę,Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotowane wcześniej muszle makaronowe napełnić farszem z mięsa i pieczarek.Posypać parmezanem.Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC. Zapiekać ok. 25 minut. Pod koniec zapiekania posypać ponownie parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 06.08.2012 15:43
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak