Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczne pierogi z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
woda 0,5 szklanki
mięso mielone 50 dag
cebula 2 sztuki
masło 3 łyżki
boczek 20 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczne pierogi z nadzieniem

Z mąki,jajka,przegotowanej wody zagnieść ciasto pierogowe.Cebule i pieczarki obrać,posiekać i zarumienić na oleju.Dodać do mięsa mielonego.Wymieszać,doprawić do smaku,solą,pieprzem i bazylią.Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki filiżanką.Na każdy krążek ułożyć mielony farsz.Zlepić mocno brzegi i uformować falbankę.Pierogi wrzucić na osolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia.wyjąc łyżką cedzakową.Boczek pokroić na drobną kosteczkę i zasmażyć na patelni.Polać pierogi stopionym masłem i kawałkami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak