Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik kętrzyński z dodatkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 3 łyżki
czekolada mleczna 1 sztuka
krokant 3 łyżki
piernik 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: piernik kętrzyński z dodatkiem

Ciasto rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu,podczas miksowania dodajemy powidła. Wlewamy piernik do natłuszczonej blachy i pieczemy (w moim przypadku 40 minut) tak,jak producent zaleca ale radzę sprawdzać patyczkiem po 40 minutach.

czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i gdy ciasto nam wystygnie polewamy nią kawałki piernika i od razu posypujemy krokantem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak