Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy sos koperkowy z tuńczykiem i makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 2 pęczki
serek mascarpone 1 opakowanie
smietana kremowa 1 opakowanie
serek topiony 2 trójkąciki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy sos koperkowy z tuńczykiem i makaronem

Kroki postępowania

1
Koperek drobno siekamy. Na patelni na niewielkiej ilości oleju odrobinę podsmażamy odsączonego tuńczyka z puszki. Dodajemy serek mascarpone, całą śmietanę kremówkę i serek topiony.
Krok 1 - Kremowy sos koperkowy z tuńczykiem i makaronem foto
2
Wsypujemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, gotujemy aż serek topiony całkowicie się rozpuści.
Krok 2 - Kremowy sos koperkowy z tuńczykiem i makaronem foto
3
Podajemy z makaronem, proponuję ten zdrowszy - pełnoziarnisty. Smacznego!
Krok 3 - Kremowy sos koperkowy z tuńczykiem i makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.07.2012 21:40
godne wypróbowania
niedozywiona 08.07.2012 09:34
pyszna propozycja. tuńczyka uwielbiam, koperek również więc na pewno spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak