Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula
czosnek 3 ząbki
przecier pomidorowy 3-4 łyżeczki
smietana 18% 3-4 łyżeczki
sól
pieprz
cukier
mąka
majeranek
smalec 2 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w sosie pomidorowym

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wątróbki umyć, osuszyć. Każdy kawałek obtoczyć w mące. Zeszklić cebulę, dodać obtoczone wątróbki, podsmażyć z obu stron. W razie potrzeby dodać nieco tłuszczu. Zalać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Smażyć, mieszając od czasu do czasu. Dodać cukier do smaku. Pod koniec gotowania, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Gdyby sos był za gęsty, uzupełnić wodą. Podawać na gorąco z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 08.07.2012 12:13
polecam
Monika78 07.07.2012 19:47
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak