Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
mąki 2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukru 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
brzoskwiń 1 puszka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z brzoskwiniami

Formę do ciasta smarujemy i posypujemy bułką tartą. Jajka myjemy w ciepłej wodzie i wbijamy do miski, wsypujemy cukier, cukier waniliowy i olej. To wszystko mieszamy aż powstanie pulchna masa. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, wsypujemy budyń. Delikatnie chwilę mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy. Brzoskwinie odsączamy, kroimy na połówki i układamy na ciasto. Pieczemy w piekarniku 35 min w180 stopni. Po upieczeniu na każdą brzoskwinię wkładamy po łyżce konfitur i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak