Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegus

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 25 dag
cukier 1,5 szklanki
jaja 4 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maku 1 szklanka
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: piegus

Mleko zagotować z margaryna i ostudzić, żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką i proszkiem. Wlać mleko z margaryną wsypać mak. Ubić piane i połączyć z ciastem. Piec około 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 01.06.2012 09:13
fajny
AGNIESZKA144 20.02.2012 20:36
super
AGNIESZKA144 20.02.2012 20:36
super
AGNIESZKA144 20.02.2012 20:36
super
AGNIESZKA144 20.02.2012 20:36
super
AGNIESZKA144 20.02.2012 20:35
super
usmiech 25.01.2012 11:33
ciekawe
Kate131 08.01.2012 10:01
pycha
kriso 19.07.2011 16:11
fajny przepis
basia70 26.05.2011 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak