Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybki marynowane 6-8 sztuk
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez 4 łyżki
jogurt 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
szczypiorek
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
matijasy 2 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie najlepiej ze skórką namoczyć na kilka godzin w mleku. Pokroić w kostkę lub paski i ułożyć na talerzyku. Grzybki, ogórki, jajka ugotowane na twardo i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Majonez połączyć ze śmietaną a następnie dodać wszystkie wcześniej pokroje składniki. Tak przygotowanym sosem polać śledzie. Posypać słodką mieloną papryką i drobno pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.05.2014 23:47
idealne śledziki
caralajna 13.02.2014 20:22
smacznie przyrządzone
Dorota59 16.10.2013 20:08
bardzo apetyczne
Habibi 23.09.2012 06:10
Fajne połączenie smaków
etka 03.09.2012 17:02
piekne danie
ElizaT 10.08.2012 10:11
smacznie
manaika 02.08.2012 20:47
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak