Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożona kawa z białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada 6 kostek
mleko 1/2 szklanki
kawa 2 łyżeczki
woda 1/3 szklanki
kostki lodu 4 szt
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożona kawa z białą czekoladą

Chłodzimy się!

- 6 kostek białej czekolady
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1/3 szklanki wody filtrowanej
- 4 kostki lodu
- 1 łyżeczka kakao słodkiego

Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli w rondelku, zestaw z ognia i ostudź. Dodawaj do czekolady pomału mleka w temp pokojowej by czekolada się nie ścięła. Odstaw do ostudzeni, następnie wstaw do lodówki. Wlej do wysokiej szklanki gotowe ostudzone mleko, wsyp kawę rozpuszczalną, dodaj pomału wodę filtrowaną, kostki lodu. Posyp kakaem słodkim i gotowe!
Pyszny słodki poranek:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

witaminkaa 05.12.2012 16:38
Nie ma takiej opcji jeśli wszystko będzie dobrze wymieszane:)
emylka86 05.12.2012 16:19
brzmi i wygląda pysznie... pytanko, czy czekolada nie zrobi się znów twarda w lodówce?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak