Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki szybciutko

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula biała 2 szt.
po 1/2 pęczka pietruszki i kopru
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 3 szt.
marchewka
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki szybciutko

Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą
pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego.
Wbić jajka, dodać bułkę tartą i
startą marchewkę. Z masy zagnieść ścisłą
masę. Uformować niewielkie okrągłe
pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na
złoto na petelnii. Przełożyć do garnka. Zalać
wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać
pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat.
Gotować na małym ogniu około godziny. Sos
zagęścić mąką rozrobioną z wodą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 08.09.2010 00:16
prawda, szybciutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak