Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej, z majonezem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
por (biała część)
jabłko 2
marchewka 2
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
majonez 4 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej, z majonezem

Wszystkie warzywa oraz jabłka obrać i umyć. Marchewki i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie pół-prążki. Kapustę drobno poszatkować. Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Dodać majonez i przyprawy. Wymieszać. Przyprawić do smaku. Pozostawić na 10-20 minut aby smaki nieco się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 07.07.2012 14:05
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak