Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Kroki postępowania

1
Pieczarki (najlepiej małe) oczyszczamy z zabrudzeń, delikatnie obieramy nóżki. maczamy je najpierw w rozbełtanym jajku, a następnie e bułce tartej.
Krok 1 - Pieczarki panierowane foto
2
Pieczarki smażymy chwilkę na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Pieczarki panierowane foto
3
Są idealną przekąską jak i uzupełnieniem drugiego dania.
Smacznego :)
Krok 3 - Pieczarki panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.08.2013 22:46
Ja panieruję tylko kapelusze :)
Klausia 28.12.2012 10:11
smakołyki :D
agnieszkalider 08.12.2012 18:53
rewelacja
AURELKA 20.11.2012 15:55
tez takie robie
PaniMISIOWA 15.09.2012 11:08
koniecznie muszę wypróbować przepis
gusia1000 13.09.2012 00:12
Lubię to.
aleksa123 09.09.2012 14:33
pyszne
kuklik 15.07.2012 20:31
apetyczmne
melonik 10.07.2012 07:59
superowe
melonik 10.07.2012 07:59
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak