Chrupiąca cebulka

Chrupiąca cebulka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1,5 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy na pół i w plasterki. Maczamy ją w roztrzepanym jajku i następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, tak, żeby "pływała" w oleju (wiem, wiem, - mało to odchudzające). Gdy już zrobi się chrupiąca - wyjmujemy ją na ręcznik papierowy, tak aby wsiąkł w niego tłuszcz. Gotowe. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

parysek10

07.07.2012 13:44
takiego pomysłu na cebulkę jeszcze nie testowałam

ewka1978

07.07.2012 09:52
uwielbiam taką cebulkę

Rafał10

07.07.2012 09:08
bardzo lubię !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat