Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sok z cytryny
olej do smażenia
dorsz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Kroki postępowania

1
Dorsza rozmrozić i podzielić na porcje.Obsypać solą,pieprzem po obu stronach.Skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok 10 minut.Jajka rozbełtać w miseczce i odrobinę posolić
Krok 1 - Smażony dorsz foto
2
.Mąkę wsypać na talerz.Porcje ryby obtoczyć w mące i zanurzyć w jajku.
Krok 2 - Smażony dorsz foto
3
Na patelni rozgrzać olej i układać dorsza.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Smażony dorsz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.10.2012 00:53
bardzo lubię dorsza
gosia47-47 07.07.2012 07:00
na pewno super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak