Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z mięsa mielonego inaczej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
śledź solony 1 szt
mleko 1 szkl
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1 szt
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z mięsa mielonego inaczej

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Solonego śledzia zamoczyć na kilka godzin w 1/2 szkl mleka. Bułkę zamoczyć w pozostałym mleku, odcisnąć i razem ze śledziem i mięsem przemielić w maszynce. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, jajko, majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne, płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.01.2014 00:17
warto wypróbować takie kotleciki
Iwusia 27.12.2012 22:15
pomysłowe
Aneta41 24.11.2012 18:37
ciekawy pomysl
manaika 09.08.2012 16:17
ciekawe
ewaa 05.08.2012 21:44
fajny pomysł
olkaaa 25.07.2012 09:07
muszę spróbować
caralajna 18.07.2012 10:30
ciekawe, na pewno smaczne
Ania60 17.07.2012 21:17
pyszne
Katarzyna/kate1980 07.07.2012 22:46
fajny pomysł z tym śledziem
halina17 07.07.2012 11:02
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak