Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzony indyk z morelami

eda
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 24 sztuki
pomarańcza 1/2 łyżeczki
marmolada 2 łyżeczki
musztarda ziarnista 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka
koperek 1 natka
indyk 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzony indyk z morelami

Włożyć morele do małej miski, polać sokiem z pomarańczy i wymieszać, żeby równomiernie się pokryły i dobrze nasiąkły (dzięki temu nie przypalą się na grillu).
Połączyć marmoladę z musztardą i delikatnie posmarować każdy plaster indyka. Przeciąć nożyczkami plastry wzdłuż na pół, a potem jeszcze raz na pół, ale w poprzek. Powinny powstać 24 paski mięsa.
Rozgrzać grill do średniej temperatury. Osączyć morele, każdą z nich owinąć paskiem indyka i przebić drewnianą wykałaczką.
Ułożyć na grillu i posmarować odrobiną oliwy. Grillować minutę z każdej strony, aż indyk będzie miękki.
Ułożyć szaszłyczki w małej płytkiej misce i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 06.07.2012 21:28
uwielbiam połączenie drobiu z morelami lub brzoskwiniami PYCHA!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak