Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z chleba pita

eda
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 120 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyzeczki
trybula 1 (suszona)
pita 12 placków

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z chleba pita

Nagrzać piekarnik do 200°C.
Przekroić każdy placuszek chleba pita na 8 trójkątów. Ułożyć trójkąty na wyłożonej folią lub pergaminem blasze do pieczenia.
W małej misce wymieszać oliwę z pieprzem, solą, bazylią i trybulą. Posmarować każdy trójkącik oliwną mieszanką.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 7 minut, aż chipsy staną się lekko rumiane i chrupiące. Należy bacznie je obserwować, gdyż bardzo łatwo można je przypalić!
smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 13.02.2014 17:22
fajny pomysł
treonina 06.07.2012 23:19
to może być dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak