Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
kostka masła 1/2
szynka 15 dag
słonina 10 dag
pieczarki 10 dag
jajko 2
śmietana 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany szynką

Szynkę i słoninę przepuscić przez maszynkę, wymieszać ze śmietaną. Dodać jajka , tartą bułkę, drobno usiekane pieczarki, natkę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać , nadziać kurczaka i zaszyć. Kurczaka ułożyć w brytfannie, obłożyć plastrami masła i piec w gorącym piekarniku okolo 90 minut. Od czasu do czasu polewać wytopionym masłem .Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą ze śmi8etaną . Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.07.2013 21:20
hmmm nie jadłam takiego
niedozywiona 06.07.2012 19:50
pyszności! ale podejrzewam, że z lenistwa włożę wszystko jak leci zamiast mielenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak